Tærte med rejer og rester
Uhm, tærte! Tærte kan være et godt valg, når man har rester i køleskabet fra dagen før. Vi havde en rest kogte kartofler og gulerødder, så de dannede udgangspunkt for fyldet i tærten.
Rejer er et sikkert hit hos min ældste datter, så derfor skulle de være med i tærten. Jeg har ikke så tit lavet tærte til pigerne, så det var lidt af et eksperiment: Kan børnene lide tærte - og hvad hitter og hvad nitter? Jeg ved, at min mand elsker tærte, så hos ham var jeg sikker på at inkasere stjerner!
Jeg synes ofte, at en tærtebund er lidt fed, fordi den indeholder meget smør. Derfor byttede jeg noget af smørret ud med fromage frais 0,2%. Og for at få lidt knas og gode sager i bunde puttede jeg lidt hørfrø i dejen.
Tærten endte således:
Dej:
50 g blødt smør
1,5 dl fromage frais
2 dl hvedemel
0,5 dl grahamsmel
0,5 dl hørfrø
lidt vand eller mel til at gøre konsistensen rigtig
Bland alle indgredienser og rør godt - gerne i røremaskine :)
Fyld:
2 forkogte gulerødder i tern
2 forkogte kartofler i tern
1 porre
1 tomat
1 pose rejer
4 æg
1 dl mælk
100 g revet mozzerella
1 tsk timian
1 tsk oregano
1/2 tsk muskatnød
salt og peber
Tilbehør: Broccoli (fordi jeg ved det er en sikker vinder hos pigerne)
Fremgangsmåde:
Smør en tærteformen med smør eller olie. Massér dejen ud i formen og op ad kanterne, stik små huller med en gaffel. Forbag tærtedejen i formen i ca. 5 min. v. 200 C. Det gør, at bunden ikke bliver så våd ved det endelige resultat.
Skær porren i 1 cm tykke skiver og damp dem i 1 min. Fordel kartofler, gulerødder, rejer og porrer på tærtebunden.
Pisk æg let sammen, tilsæt mælk og rør forsigtig rundt. Der må ikke komme bobler i massen, da de giver et ujævnt udtryk. Tilsæt krydderier i æggemassen og næsten alt mozzerella. Lad en smule blive tilbage til toppen. Pynt til sidst med skiveskåret tomater og resten af mozzerellaen.
Bag tærten i ovnen i 35 min. v. 200 C.
Anmeldelse:
Jeg og min mand elskede den. Min ældste datter var vild med tærten, men min ynsgte på knap 1 år synes nok bedst om rejer, kartofler og gulerødder. Begge piger gik udenom porrer, så næste gang vil jeg erstatte den med revet løg, der let svitses på panden..
Alt i alt en udemærket succes, der bestemt vil afprøves igen en anden god gang.
Jeg synes især, at bunden blev rigtig god, fordi hørfrø gav den et dejligt knas og rig med smag.
Rejer er et sikkert hit hos min ældste datter, så derfor skulle de være med i tærten. Jeg har ikke så tit lavet tærte til pigerne, så det var lidt af et eksperiment: Kan børnene lide tærte - og hvad hitter og hvad nitter? Jeg ved, at min mand elsker tærte, så hos ham var jeg sikker på at inkasere stjerner!
Jeg synes ofte, at en tærtebund er lidt fed, fordi den indeholder meget smør. Derfor byttede jeg noget af smørret ud med fromage frais 0,2%. Og for at få lidt knas og gode sager i bunde puttede jeg lidt hørfrø i dejen.
Tærten endte således:
Dej:
50 g blødt smør
1,5 dl fromage frais
2 dl hvedemel
0,5 dl grahamsmel
0,5 dl hørfrø
lidt vand eller mel til at gøre konsistensen rigtig
Bland alle indgredienser og rør godt - gerne i røremaskine :)
Fyld:
2 forkogte gulerødder i tern
2 forkogte kartofler i tern
1 porre
1 tomat
1 pose rejer
4 æg
1 dl mælk
100 g revet mozzerella
1 tsk timian
1 tsk oregano
1/2 tsk muskatnød
salt og peber
Tilbehør: Broccoli (fordi jeg ved det er en sikker vinder hos pigerne)
Fremgangsmåde:
Smør en tærteformen med smør eller olie. Massér dejen ud i formen og op ad kanterne, stik små huller med en gaffel. Forbag tærtedejen i formen i ca. 5 min. v. 200 C. Det gør, at bunden ikke bliver så våd ved det endelige resultat.
Skær porren i 1 cm tykke skiver og damp dem i 1 min. Fordel kartofler, gulerødder, rejer og porrer på tærtebunden.
Pisk æg let sammen, tilsæt mælk og rør forsigtig rundt. Der må ikke komme bobler i massen, da de giver et ujævnt udtryk. Tilsæt krydderier i æggemassen og næsten alt mozzerella. Lad en smule blive tilbage til toppen. Pynt til sidst med skiveskåret tomater og resten af mozzerellaen.
Bag tærten i ovnen i 35 min. v. 200 C.
Anmeldelse:
Jeg og min mand elskede den. Min ældste datter var vild med tærten, men min ynsgte på knap 1 år synes nok bedst om rejer, kartofler og gulerødder. Begge piger gik udenom porrer, så næste gang vil jeg erstatte den med revet løg, der let svitses på panden..
Alt i alt en udemærket succes, der bestemt vil afprøves igen en anden god gang.
Jeg synes især, at bunden blev rigtig god, fordi hørfrø gav den et dejligt knas og rig med smag.
Kommentarer
Send en kommentar