Pastakylling i ovn med sprød top

Denne ret blev jeg introduceret for af nogle veninder da jeg boede i Paris. Den er godt nok endt helt anerledes end da de viste mig retten, for dengang brugte de kokosmælk som sovs og tilbehøret var ris. Senere har min veninde og jeg udviklet den til at blive denne lækre og lette pastaret. Det vil sige, at vi en overgang altid lavede den ret når vi spiste aftensmad sammen. Det er en ret jeg ofte glemmer eksisterer, men når jeg laver den, er det bare en god blanding af lækker mad og nostalgi! 
Ingredienser (2 voksne og 2 børn):
300 g grove pastaskruer
400 g kyllingekød i tern (2 kyllingebrystfileter)
1/2 løg
4 modne tomater (jeg brugte cocktailtomater)
2 gulerødder
1/2 courgette
100 g champignon
1/4 l kaffefløde eller madlavningsfløde
2 spsk paprika
1 stort bundt frisk persille
salt og peber
1 pk seranoskinke 

Fremgangsmåde:
Kog pastaen i 12 min. - indtil den er al dente. Svits løg på en pande med lidt olie. Tilsæt kyllingestykkerne og steg dem, så de har en brun overflade. Tilsæt paprika og rør krydderiet godt ind i kødet. Tilsæt tomaterne som er skåret i små stykker. Skær gulerødder og courgette i små tern samt champignon i skriver. Tilsæt grønsagerne på panden og steg dem i ca. 5 min. Tilsæt fløde og lad sovsen koge op. Smag til med salt, peber, persille og evt. mere paprika. Fordel pastaen i et ovnfast fad og bland sovsen sammen med pastaen. Læg seranoskinke på toppen så det danner et låg. Stil fadet i ovnen ved 200C i ca. 15. eller indtil skinken er sprød.
Retten tager ca. 45 min. fra start til slut, hvoraf de sidste 15 min. er der hvor retten skal i ovnen.




Anmeldelse:
Alle elsker den sprøde seranoskinke på toppen og pasta er altid populær hos børnene. Jeg elsker den cremede konsistens som hele retten har. Jeg variere grønsagerne og anvender også ofte peberfrugt, men jeg ved at ungerne ikke er så vild med opvarmet pebergfrugt, så derfor kom de ikke med i denne omgang. Retten er altså også enormt god med et pift af chili.. det giver den lidt kant. Jeg fik lavet en for stor portion i forhold til de personer jeg skrev i opskriften, så kog lidt mindre pasta for at få retten til at passe til 2 voksne og 2 børn.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nem lagkage med rutebiler

Hjemmelavet ravioli med kødfyld og tomatsovs

Wok - nu børnevenlig