Wok - nu børnevenlig



Vi var for nylig inviteret hjem til min ældste datters veninde og spise. De har simpelthen knækket den wok kode som jeg bare ikke har kunne! Mine børn spiste med stor velbehag den wokret der blev serveret! Så det måtte jeg hjem og prøve at efterligne.
De vigtigste ingredienser er, at man bruger citrongræs og limeblade.

Ingredienser (2 voksne og 2 børn)
2 kyllingebryst filetter i tern
1 løg
1/4 brocolli
2-3 gulerødder
1 lille dåse bambusskud
1 pose/pakke sukkerærter
4 -6 limeblade
2 stænger citrongræs
4-6 stykker frisk ingefær
1 dåse kokosmælk
1 spsk karry
salt
Tilbehør: ris og mangochutney eller chilisovs


Fremgangsmåde:
Svits finthakket løg i en varm wok eller stor pande. Svits kort bambusskud, ingefær og citrongræs (citrongræs er skåret i stor skiver). Hæld kokosmælk i wokken og lade det koge op. Tilsæt kyllingetern og limeblade. Lad det simre i 5 minutter. Gulerødder snittes i fine stave og lad dem simre med i nogle minutter. Smag til med karry og salt. Tilsæt broccoli, der er skåret i små buketter, til sidst og lad det simre med i et par minutter - pas på de ikke bliver udkogte. Fjern limeblade, citrongræs og ingefær før du serverer retten.



TIP: Put ingefær, limeblade og citrongræs i fryseren, så går der ikke noget til spilde når man køber det frisk og ikke når at få det hele brugt. Så har du det til en anden god gang.

Anmeldelse: Jubii, børnene spiste det med stor velbehag - godt nok gled ikke alle grønsager lige godt ind, men vi fortsætter. Uhm, og med lidt chilisovs eller mangochutney bliver den blide wok lidt mere stærk til os der godt kan savne stærk mad.

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Nem lagkage med rutebiler

Hjemmelavet ravioli med kødfyld og tomatsovs