Ristaffel

I mit barndomshjem var det altid denne ret vi børn valgte, når vi havde fødselsdag.
Hjemme hos os kalder vi det "kinesisk mad", fordi vi i mit barndomshjem spiste retten med pinde.

Det er en lækker aftensmad, fordi der er noget for enhver (børne)smag og fyldt med gode grønsager.

Sovs: 
1 løg
500 g kyllingekød i tern
2 spsk paprika
1 dåse tomatpuré
3 dl vand
3 spsk ketchup
1 bæger gaio naturel
1/4 l madlavningsfløde
jævning efter behag
salt og peber



Fremgangsmåde:
Hak løgene og svits dem i en stor gryde i en smule olie. Tilsæt kødet og lade det stege i 5 min. Put paprika ned til kødet og rør godt rundt, så paprikaen bliver branket. Tilsæt så tomatpuré. Når puréen er godt inde i kødet (som på billedet) tilsættes vand. Lad sovsen koge op og tilsæt tomatketchup. Tilsæt fløden og lade retten simre.
Når man bruger yoghurt i sovs skiller den en smule. Men yoghurt giver en god smag og gør retten mere fedtfattig. Du kan undlade yoghurt og bruge mere vand og jævning i stedet.

Tilbehør:
Det bedste ved tilbehøret er, at du helt selv kan vælge dine favoritter, bruge så mange eller så få du ønsker.
Vi bruger næsten altid følgende:

  • ris
  • kokosmel
  • peanuts
  • rosiner
  • peber
  • agurk
  • æg
  • majs
  • tomat
  • ristede bananer (bananer der ristes med smør på panden og tages af varmen når de bliver let brune og inden de klistrer helt sammen)
  • bønnespirer, hvis det er sæson
  • mangochutney

Anmeldelse:
Retten er altid et stort hit. Jeg elsker når man får lavet den perfekte bid med alle smagene, toppet med den stærke mangochutney. Børnene synes det er sjovt med alle farverne, og at de selv kan vælge, hvad der skal oven på deres ret.

Retten tager ca. 1/2 time at lave. Der er oftest tilbehør tilbage, som jo kan anvendes i en salat eller pitabrød til den efterfølgende aftensmad.

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Nem lagkage med rutebiler

Wok - nu børnevenlig

Hjemmelavet ravioli med kødfyld og tomatsovs