Indbagt laks
Dette er en lidt anerledes måde at servere laks på. Egentlig er det en fortolkning af den fede indbagte laks som man kan købe færdiglavet på frys.
Ingredienser:
ca. 500 g laks
1 rulle butterdej eller filodej
1/2 friskost ( jeg brugte en med hvidløg og krydderurter)
En god håndfuld frisk spinat (du kan også bruge frossen spinat - pas dog på med vandet)
1/2 glas soltørrede tomater i olie
citronsaft
salt og peber
Fremgangsmåde:
Rul butterdejen ud på en bageplade og smør et godt lag friskost, jeg brugte ca halvdelen af osten. Hvis der er skind på laksen skal det fjernes inden du ligger det på butterdejen. Fordel fisken så stykkerne ligger midt på dejen. Krydr med salt, peber og citron. Hak spinaten fint og fordel det over fisken. Lad de soltørrede tomater dryppe af og fordel dem derefter på fisken. Fold dejen op på midten af, det kan være nødvendigt at trække lidt i dejen. Bøj enderne ned rundt om enderne.
Bag laksen i ovnen ved 200 C i ca. 45 - indtil overfladen er gylden,
Anmeldelse:
Fisken blev virkelig lækker og saftig. Jeg var lidt bange for at butterdejen ville blive våd og smattet, men den blev virkelig sprød. Hos børnene var det ikke det største hit, men de kan godt lide laks og spiste også godt af selve fisken, men måtte pille de soltørrede tomater fra. Retten var hurtig og sjov at lave - den tog vel omkring 20 min. at forberede.
Ingredienser:
ca. 500 g laks
1 rulle butterdej eller filodej
1/2 friskost ( jeg brugte en med hvidløg og krydderurter)
En god håndfuld frisk spinat (du kan også bruge frossen spinat - pas dog på med vandet)
1/2 glas soltørrede tomater i olie
citronsaft
salt og peber
Fremgangsmåde:
Rul butterdejen ud på en bageplade og smør et godt lag friskost, jeg brugte ca halvdelen af osten. Hvis der er skind på laksen skal det fjernes inden du ligger det på butterdejen. Fordel fisken så stykkerne ligger midt på dejen. Krydr med salt, peber og citron. Hak spinaten fint og fordel det over fisken. Lad de soltørrede tomater dryppe af og fordel dem derefter på fisken. Fold dejen op på midten af, det kan være nødvendigt at trække lidt i dejen. Bøj enderne ned rundt om enderne.
Bag laksen i ovnen ved 200 C i ca. 45 - indtil overfladen er gylden,
Anmeldelse:
Fisken blev virkelig lækker og saftig. Jeg var lidt bange for at butterdejen ville blive våd og smattet, men den blev virkelig sprød. Hos børnene var det ikke det største hit, men de kan godt lide laks og spiste også godt af selve fisken, men måtte pille de soltørrede tomater fra. Retten var hurtig og sjov at lave - den tog vel omkring 20 min. at forberede.
Mums det blev godt! Jeg brugte krydderost med rucula og pesto smag - og det passede virkelig perfekt til. Sønnike spiste det hele selvfølgelig :)
SvarSlet