Valnøddeboller med maltmel

Når jeg bager brød med nødder, tilføjer jeg ofte en smule maltmel, fordi det fremhæver nøddesmagen. Maltmel kommer fra spiret korn og er en smagforstærker med en mørkere farver, der kun skal bruges i små mængder. Jeg har eksperimenteret med melen og når jeg bruger for meget, bliver brødet bittert.
Du kan købe maltmel hos specialkøbmanden.dk eller hos Skærtoftmølle som forhandles i Coop butikkerne.

Her er et eksempel på mine lantidshævede valnøddeboller:
4 dl vand
15 g gær
3 g salt
50 g smeltet smør
40 g flydende honning
1 dl havregryn
1 dl perlebyg
2 dl grahamsmel
1 spsk maltmel
100 g hakkede valnødder
ca 400 g hvedemel
Fremgangsmåde:
Gæren smuldres og røres ud i vandet. Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt rundt. Lad dejen hæve i køleskabet natten over. Tag dejen ud af køleskabet og form bollerne og lad dem hæve i ca. 30 min. De bages i ovnen ved 200 C i ca 15-17 min. alt efter størrelse. 
Anmeldelse:
Maltmelen er virkelig et godt match til valnødderne og de får en super flot brun farve. Børnene kan rigtig godt lide bollerne. Fordi jeg har et barn, der stadig ikke er så dygtig til at tygge større klumper, har jeg hakket valnødderne ekstra fint, hvor jeg normalt godt kan lide, at de er lidt større.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nem lagkage med rutebiler

Wok - nu børnevenlig

Hjemmelavet ravioli med kødfyld og tomatsovs