Cremet jordskokkesuppe med sprødt knas
Jeg er helt vild med jordskokker, både rå og som i denne dejlige cremede suppe. Jeg sørger altid for at lave et eller andet sprødt og saltet knas til at putte ovenpå, da det klæder den søde nøddeagtige smag.
Ingredienser:
1 porre
1 løg
1 kg jordskokker
5 store kartofler
ca. 1 l vand
ca 1/4 l kaffefløde
2-3 tsk revet muskatnød
salt og peber
Sprødt knas:
1 pakke seranoskinke
200 g champignon
100 g mandler
salt
Tilbehør: Naan brød og
Fremgangsmåde:
Skær porre i skriver og løg i mindre stykker. Varm olie i en gryde og vits porrer og løg heri. Skræl kartofler og jordskokker og skær dem i store stykker. Svits dem sammen med porrer og løg i ca. 2 min. Tilsæt vand og lad det koge i ca. 10 min.
Mens suppen koger steges seranoskinke på en tør varm pande til det bliver (næsten) sprødt (pas på det ikke brænder på). Læg skinken på et stykke bagepapir og lad det køle af. Når skinken er afkølet knækkes eller hakkes den i mindre stykker og kan så smuldres oven på suppen. Hak mandlerne og rist dem på en varm tør pande og tilsæt salt. Skær champignonerne i og steg også disse på en tør varm pande og tilsæt salt.
Blend suppen til den bliver ensartet og cremet. Skru ned på laveste blus og tilsæt fløde og lade den koge op. Smag til med krydderierne. Det er ikke meningen, at det skal være en kraftig smag af salt, da det srpøde knas gør meget, og jeg synes suppen er skøn i sin simple form.
Anmeldelse:
Min ældste datter på 3 1/2 plejer at elske suppe og denne gang var ingen undtagelse. Hun synes det var skønt med det knasende tilbehør og betragter det nærmest som slik. Den mindste på 1år spiste suppe og brød og kunne have slikket skålen ren, hvis hun vidste det var en mulighed. Alt i alt en stor succes. Jeg er glad for retten fordi, den bare er så vellykket hver gang. Det er selvfølgelig et stort plus, at den er hurtig at lave - ca. 30 min.
Ingredienser:
1 porre
1 løg
1 kg jordskokker
5 store kartofler
ca. 1 l vand
ca 1/4 l kaffefløde
2-3 tsk revet muskatnød
salt og peber
Sprødt knas:
1 pakke seranoskinke
200 g champignon
100 g mandler
salt
Tilbehør: Naan brød og
Fremgangsmåde:
Skær porre i skriver og løg i mindre stykker. Varm olie i en gryde og vits porrer og løg heri. Skræl kartofler og jordskokker og skær dem i store stykker. Svits dem sammen med porrer og løg i ca. 2 min. Tilsæt vand og lad det koge i ca. 10 min.
Mens suppen koger steges seranoskinke på en tør varm pande til det bliver (næsten) sprødt (pas på det ikke brænder på). Læg skinken på et stykke bagepapir og lad det køle af. Når skinken er afkølet knækkes eller hakkes den i mindre stykker og kan så smuldres oven på suppen. Hak mandlerne og rist dem på en varm tør pande og tilsæt salt. Skær champignonerne i og steg også disse på en tør varm pande og tilsæt salt.
Blend suppen til den bliver ensartet og cremet. Skru ned på laveste blus og tilsæt fløde og lade den koge op. Smag til med krydderierne. Det er ikke meningen, at det skal være en kraftig smag af salt, da det srpøde knas gør meget, og jeg synes suppen er skøn i sin simple form.
Anmeldelse:
Min ældste datter på 3 1/2 plejer at elske suppe og denne gang var ingen undtagelse. Hun synes det var skønt med det knasende tilbehør og betragter det nærmest som slik. Den mindste på 1år spiste suppe og brød og kunne have slikket skålen ren, hvis hun vidste det var en mulighed. Alt i alt en stor succes. Jeg er glad for retten fordi, den bare er så vellykket hver gang. Det er selvfølgelig et stort plus, at den er hurtig at lave - ca. 30 min.
Kommentarer
Send en kommentar