Frugtis - lynhurtigt og let

Sommer betyder is - ligegyldigt om det regner eller solen skinner - sådan har vi det i hvert fald hjemme hos os. Vi køber af og til sodavandsis som er lette at smide i fryseren, men hvorfor ikke lave sine egne is - som du tilmed ved hvad indeholder.

Jeg er blevet inspireret af isene i bogen: "Sundt sødt" af Pia Køyer som giver nogle gode alternativer til os med en sød tand, som gerne vil spare på kalorierne.

Jeg har eksperimenteret lidt med forskellige ingredienser, og det er jo blot fantasien der sætter grænsen. Jeg har dog fundet ud af at basen, i form af alt andet end frugterne, fungerer virkelig godt!

Jordbær og vandmelonis

Jordbær og vandmelon is ( ca. 6 is):
2 dl ufiltreret æblemost (du kan købe det i supermarkeder, har endda set det i Netto)
50 g frosne jordbær
1/4 vandmelon
1 tsk vanillepulver (kan udelades, men et genialt produkt: Urtekram har lavet vanillepulver som ikke indeholder sukker, men som kommer fra vanillestænger og tørres. Så i en is som sødes med agavesirup og er vanillen virkelig super!)
1 spsk agave sirup

Blåbær og hindbæris
ca 2 dl ufiltreret æblemost
50 g frosne hindbær
100 g friske eller forsne blåbær
1 tsk vanillepulver 
1 spsk agave sirup

Banan og honningmelonis
ca 2 dl ufiltreret æblemost
1/2 banan  - gerne frossen
1/2 cantaloupe melon - den orange
1 tsk vanillepulver
2 dadler 
1/2 spsk agave sirup

Fremgangsmåde:
Put alle ingredienserne i en blender. Smag isene til med agavesiruppen, tilsæt evt. mere æblejuice og hæld dem i isholdere. Stil isene i fryseren i ca. 8 timer alt efter hvor mange frosne bær der er i din is.

TIP: 
Lav altid smagsprøver til børnene og dig selv, så ved I hvad i kan glæde jer til. Og så føler børnene, at de allerede har fået noget is, da ventetiden kan være lidt lang.

Blåbær og hindbæris
Anmeldelse: 
Vi har serveret isene i forskellige variationer til flere børn, og alle ELSKER dem. Har hørt flere af pigerne sige til deres mor at de også gerne vil lave sådan nogle is. Så det er bare med at komme i gang - det er virkelig let! 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nem lagkage med rutebiler

Wok - nu børnevenlig

Hjemmelavet ravioli med kødfyld og tomatsovs