Pizza med fyld for store og små

Jeg ELSKER pizza og glæder mig som et lille barn når vi laver dem helt fra bunden - på gillen...
Laks, kartofler og grøn pesto

Når der skal serveres pizza kan man gøre det mere eller mindre hjemmelavet. Jeg kan sagtens finde på at købe en færdig dej i en travl hverdag, selvom det jo smager allerbedst når alt er hjemmelavet.

Her får du opskriften på alt hjemmelavet - så kan du jo vælge hvad du ønsker skal være hjemmelavet eller måske bare finde lidt inspiration til fyld.

Pizzadej - ca. 5 pizzaer (så har I til nogle dage - eller de kan fryses ned):
50 g gær
6 dl håndvarmt vand
1 tsk salt
2 spsk oliven olie
100 g groft mel ( spelt eller grahamsmel - eller hvad du nu har i skuffen)
ca. 1 kg Italiensk hvedemel typo 00
Supler med alm. hvedmel hvis det er nødvendigt

Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt resten af ingredienserne og rør/ælt rigtig godt til du får en smidig og jævn dej.
Lad den hæve i minimum 1 time, genre længere.



En flaske kan sagtens bruges hvis man ikke har en kagerulle

Når vi bager pizzaen i ovnen ruller jeg først dejen ud på bordet og ruller den færdig på bagepapiret.
Pizzasovs:
1 løg
2 fed hvidløg
1 tsk sukker
1 tsk ketchup
2 dåser hakkede tomater
2 spsk basilikumpesto
1 knivspids cayennepeber
Smag til med oregano, salt og peber

Fremgangsmåde:
Svits løg og hvidløg i en gryde i 2 tsk olie. Tilsæt resten af ingredienserne og lad sovsen koge i ca. 15 min.
Det er jo en smagssag, men jeg blender altid tomatsovsen, for at få den jævn (uden klumper) - så bliver den også lidt tykkere i konsistensen. HUSK at putte et køkkenrulle med et hul til din stavblender over din gryde - ellers bliver der rødt overalt!


Forslag til pizzatopping:

Den børnevenlige:
Tomatsovs
Pølser
Chorizopølser
Gul peber
Mozzerellaost
Oregano
Det er super sjovt for børn at deltage i pizzabageriet!

Pizza skal grilles i 10-15 min ved indirekte varme
Serano, grillet peber og asparges:
Tomatsovs
Grillede peber ( se opskrift nedenunder)
Seranoskinke
Asparges
Sorte oliven
Mozzerellaost

Grillede peber: Halver dine peberfrugter, put dem på en bageplade, pensl med olivenolie og drys med salt. Varm dem i ovenen i ca. 30 min. på 200 C. Husk at vend dem en gang i mellem. Lad dem køle af og stræk skindet af pebrene. Peberen bliver dejlig sød og passer virkelig godt til pizzaer.

Asparges er jo lidt en sæsonvare, så den kan sagtens undlades. Putter du asparges på, så skal de tilføres de sidste 3-5 min af pizzaens bagetid, så de stadig har lidt bid.

Vi (voksne) elsker at putte rucculasalat på pizzaerne, det gør pizzaerne dejlig friske

Røget laks, kartoffel og rucculapesto:

Rucculapesto

100 g laks til en pizza
Kartofler - skåret tyndt kan både være forkogte eller rå
Mozzerellaost
Drys ned timian
Inspireret fra Il Mercantina på Mejlgade

Serano skinke, rødvinsmarinerede champignon og oliven
Rød tomatsovs
Seranoskinke
Champignon
Sorte Oliven
Mozzerellaost
Ruccolapesto (klattes på rundt omkring pizzaen.
(Asparges)


Rødvinsmarinerede champignoner
Steg 1 fed hvidløg på en pande sammen med 500 g champignon skåret i skiver. Tilsæt ca 1/2 dl rødvin når champignonerne er gyldne. Smag til med salt.




Chorizo, grillede peberfrugt og mild chili
Rød tomatsovs
Chorizo
Grillede peberfrugter
Klatter af rucculapesto
Mozzerellaost
Drys med mild frisk chili

Pizzasnegle 
Har du både dej og diverse fyld tilbage, kan du lave pizzasnegle som du kan fryse ned og bruge en anden god gang.

Anmeldelse:
Børn elsker pizza - og når de kan være med til at bestemme hvad der skal på og tilmed pynte dem, så hitter de endnu mere. God fornøjelse!




Kommentarer

  1. Sloty Casino (Raleigh, NC) - MapyRO
    Find the location 김해 출장안마 where you need to be to 영천 출장샵 bet. Slots and video poker games are the 목포 출장안마 main draws 익산 출장안마 for our Slots & Video Poker 충청남도 출장샵 room.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Nem lagkage med rutebiler

Wok - nu børnevenlig

Hjemmelavet ravioli med kødfyld og tomatsovs