Mexicansk kyllingelasagne


Jeg har længe gået og brygget på denne vamsede mexicanske kyllingelasagne inde i mit hoved - og den skuffede ikke.

Det eneste minus er, at den har en forholdsvis lang forberedelsestid. Retten er unik, da jeg har brugt kyllingestrimler fra en hel kylling, hvilket giver en dejlig blød konsistens. Jeg brugte i alt 3 timer på at lave retten. Kyllingen skal både koge, køle og så steges i ovnen igen.. Så meget ventetid og ikke så lang reel køkkentid.

Ingredienser til kogt kylling:
1 hel kylling ( 1200 g) (kyllingebrystfilleter kan også bruges - brug da mindre mængde)
ca 2,5 dl vand
1 løg
2 lauerbærblade
2 gulerødder

Fremgangsmåde:
Put kyllingen i en gryde med vand, løg i store stykker, gulrdødder i store stave og lauerbærblade. Vandet skal dække kyllingen og husk låget til sidst.
Lad kyllingen simre ved svag varme i en time. Tag den op af gryden og lad den dryppe af. (Så har du også en hjemmelavet fond). Køl kyllingen af på et skærebræt. (ca. 20 min.) Pil kødet i 4X2 cm størrelse (eller efter behag).







Ingredienser til sauce:
1 stort glas mexicansk salsa Mild
3 revne gulerødder
1/2 revet courgette
2 dl majs
500 g hytteost
500 g bechamelsovs
Kyllingestykker fra en hel kylling
Smag til med salt og peber
Lasagneplader

Fremgangsmåde:
Varm salsasovsen godt op og tilsæt gulerødder, courgette og majs. Tilsæt kyllingestykkerne og vend dem forsigtigt i den varme sovs. Start med kødsovsen i bunden af et ildfast fad. Fordel derefter bechamelsovs og hytteost og slut af med lasagneplader. Fortsæt indtil der ikke er mere sovs og slut af med lasagneplader på toppen, dækket af bechamelsovs.





Steg lasagnen i ovnen i 30 min. i en 200 C varm ovn.

Tip: til de voksne er det lækkert med stærke jalapena på toppen.


Anmeldelse:
Gigant succes! Hold da ferie, hvor spiste vi alle med største velbehag. Den ældste kommenterede, at "det er da bare lækker, lækker mad, Mor!"

Kunne næste gang godt finde på at prøve med kyllingebryst fileter og så koge dem på samme måde. Tror ikke det er helt så besværlig eller tidskrævende. Det lækre er bare det trevlede kød, der gør denne ret vamset og unik.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nem lagkage med rutebiler

Wok - nu børnevenlig

Hjemmelavet ravioli med kødfyld og tomatsovs